17 dec. 2017

Seesaw-portfolioverktyget

I min klass har vi använt Seesaw sedan våren 2016. Eleverna läser in sina läsläxor där och ibland fotograferar de sina bildkonstarbeten och laddar upp bilderna i sin egen mapp. Veckoutvärderingarna görs även i Seesaw. Redan länge har jag funderat på sätt att använda verktyget bättre och mångsidigare med eleverna, men inte riktigt kommit någon vart med hur göra det.

Därför var det extra kul att igår få en inbjudan att bli en s.k. "Seesaw Ambassadör" - det som krävdes var att man gick igenom deras utbildningsprogram (ca 3h material att plöja igenom) och svarade på provfrågor. Som ambassadör ska man sedan fortbilda andra lärare i hur man använder Seesaw, vilket jag redan gjort en del, så hela grejen kändes som ett bonus.


Inom utbildningsprogrammet fick jag nya tips och idéer för hur använda verktyget mångsidigare med klassen. Hade exempelvis ingen aning om att så många andra verktyg fungerar ihop med Seesaw (på engelska "app smashing"), så nu kan eleverna börja spara flera alster i sina Seesaw-mappar.


Ambassadörer får även en verktygslåda med en hel del nyttigt material, så nu blir det att översätta materialet och introducera det för eleverna. Vi ska helt enkelt försöka använda Seesaw på ett effektivare sätt efter årsskiftet, så att verktyget stöder inlärningen och utvecklandet av "21st Century skills" ännu bättre. Som lärare kan man även skapa aktiviteter för eleverna i Seesaw, så det ska vi också försöka oss på.

För den som inte ännu är bekant med Seesaw kan följande korta film vara nyttig:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar