Språkbadssamarbete

En av våra satsningar för detta läsår är att stärka samarbetet mellan lågklasserna i Winellska och språkbadsklasserna i Gesterbyn koulu. För några veckor sedan hade alla klass- och språkbadslärare ett morgonmöte då vi diskuterade riktlinjerna och började göra upp årskursvisa årsklockor för samarbetet.

Med 4K:s lärare Mira hade vi kommit överens om att den första träffen äger rum idag i Gesterbys fina paviljonger. Vi tog med oss en massa brädspel och delade in eleverna i blandgrupper så att det fanns av mina 4B- och Miras 4K-elever i varje grupp. Efter en kort stunds nervositet som varade i typ två minuter började ett glatt sorl fylla rummet. Spel valdes, finska och svenska pratades i en salig blandning och en massa skratt hördes på olika håll. Vuxna skulle bra kunna lära sig av barn hur man kan bli bekant på en riktigt kort stund och börja ha roligt tillsammans! När spelstunden avslutades berättade vi att nästa gång träffas vi i oktober. Jättemånga önskade att nästa träff skulle äga rum riktigt snart på nytt!

Alfapet med finska och svenska ord, Alias på svenska, instruktioner på båda inhemska...

Nu har vi ännu fler bekanta i skolans matsal, eftersom 4K äter samtidigt med oss. Definitivt en möjlighet för eleverna att knyta nya vänskapsband över "språkgränsen".

Tack Mira och 4K för en rolig spelstund, vi träffas snart igen!

Kommentarer

Populära inlägg