24 jan. 2016

Vad är Bett?

Det jag visste om Bett på förhand var följande: en jätte stor utbildningsmässa med tyngdpunkt på undervisningsteknologi som ordnas på ExCel-mässcentret någonstans i Londontrakten. Tusentals människor, många utställare i en enorm mässhall, många olika program som går samtidigt.

Efter tre dagar på mässan försöker jag i korthet sammanfatta vad Bett är:

1. Vad är Bett?

Förkortning av British Educational Training and Technology Show och som namnet säger är tyngdpunkten på ny och innovativ undervisningsteknologi.

Bett-appen användes flitigt av mig och mina medresenärer.
2. Var ordnas mässan?

I ExCel-mässhallen som är belägen vid Royal Victoria-kajen på södra sidan av Thames, ca 40 min. med kollektivtrafik från centrum. Bra förbindelser med DLR-tågen som går ofta. ExCel är väldigt stort, men med karta och Bett-app är det lätt att hitta de olika föreläsningarna och utställarna som man vill bekanta sig med. I ExCel finns en mängd olika restauranger och caféer, garderob för förvaring av ytterkläder samt en massa personal som vänligt hjälper till. Allt som allt en välorganiserad mässa. 


ExCel som den såg ut från Emirate Airlines linbana

Common House for ExCel-stationen var smockfull alltid då ett tåg anlände

Vallfärd

Har ingen aning om hur stor hallen är, men kändes som minst tre gånger Mässcentret i H:fors.

Mässan öppnade kl. 10 varje dag och då var det köer överallt.
3. Vad har Bett att ge?

Beror ju hemskt mycket på vad man jobbar med och är intresserad av, men för lärare finns där en mängd olika föreläsningar, paneldiskussioner och workshopar att ta del av. För att inte glömma alla utställare med undervisningsrelaterade produkter. Tyvärr är ju en stor del av utbudet riktat till den brittiska marknaden, men idéer kan man ändå samla på sig. Med några ord ger Bett åtminstone inspiration, motivation och nya idéer. Bett är också ett bra ställe att skapa nätverk och bolla tankar med andra. 

Vissa föreläsningar var väldigt populära, folk trängdes för att få delta.

På Bett-arenan kunde man ta del av Keynote-tal och andra intressanta föreläsningar.

Föreläsarnas viktigaste tankeställare illustrerades på arenans yttervägg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar